Un călugăr român de la Muntele Athos a stabilit un adevărat record negativ: pe numele lui au fost întocmite trei dosare penale în trei zile. În consecință, bărbatul de 47 de ani a primit mai multe condamnări.

Trei dosare în trei zile

Articolul continua dupa recomandari

Călugărul Gheorghe Onu, de 47 ani, originar din Suceava, a ales să plece să slujească la Muntele Athos în urmă cu câțiva ani. El revine uneori la Iași, pentru a-și vedea rudele și prietenii.

Cu o astfel de ocazie, pe 29 martie 2016, Gheorghe Onu a vrut să meargă în Republica Moldova pentru un plin de motorină.

Însă, la graniță, polițiștii de frontieră au descoperit că documentul care atesta efectuarea ITP-ului la mașina cu care circula acesta, un Mercedes Vito, cu numarul TX-1291-AM, înmatriculat în Bulgaria, era fals.

Pe numele călugărului a fost întocmit astfel un dosar penal și i-a fost suspendat permisul de conducere.

Deși nu mai avea permis, câteva zile mai târziu, pe 1 aprilie 2016, călugarul a fost implicat într-un accident în timp ce mergea prin centrul Iașului. El a izbit în plin o mașina condusă regulamentar de Dumitrina P., potrivit vremeanoua.ro

Iniția, femeia a acceptat propunerea călugarului și au mers împreuna la un service auto, pentru a evalua pagubele. Pentru siguranță, buletinul monahului a rămas la șoferita.

Însă, pentru că nu s-au înțeles în legătură cu suma pe care călugărul ar fi trebuit să i-a achite femeii pentru pagubele provocate, acesta a ales să plece de la service-ul auto.

"M-a rugat să nu anunț organele de politie, intrucat are permisul de conducere reținut, iar masina are mai multe probleme care nu permit circulatia pe drumurile publice. Mi-a dat buletinul lui și atunci am aflat că se numește Gheorghe Onu. Ce era sa fac? Am sunat la Politie si am predat buletinul lui", a declarat femeia.

Oamenii legii au intrat pe fir și au ajuns la concluzia că Gheorghe Onu nu avea voie sa conducă pentru că avea permisul suspendat, astfel că i-a fost întocmit un alt dosar penal.

La doar câteva ore după accident, călugarul a mers la niște cunoștinte la Barnova. În jurul orei 23:15, a fost oprit de politiștii de la Barnova în urma unui control de rutină.

I s-a întocmit un nou dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu numere false și fără permis.

A fost citat la Muntele Athos

Bărbatul a ajuns astfel în fața judecătorilor.

I s-au trimis citații și la Muntele Athos, dar aceastea n-au ajuns la el pentru că acolo nu este cunoscut după numele din buletin, ci doar după pseudonimul monahal.

Rudele care au primit citațile în Romania l-au anuntat de existenta proceselor și s-a prezentat la instantele iesene de fiecare data pentru a fi audiat.

El nu a contestat probele procurorilor și a declarat că regretă cele întâmplate.

La finalul anului 2017, el a fost condamnat la 4 luni de inchisoare pentru conducere fără permis, în legătură cu incidentul din Iași, iar în urmă cu câteva zile, a mai primit o condamnare, de un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru două infracțiuni: conducerea unui autovehicul cu numere false și conducerere fără permis.

Călugărul va presta 120 de zile de muncă în folosul comunității.