Calendar ortodox 5 august 2018. Creştinii ortodocşi sărbătoresc Înainte-prăznuirea Schimbării la Față a Domnului.

Potrivit tradiţiei, sărbătoarea este cu cruce roşie şi coincide cu Sfâna Nona, mama Sfântului Grigorie Teologul, dar şi cu Duminica a X-a după Rusalii.

Articolul continua dupa recomandari

Duminica a X-a după Rusalii este cunoscută şi ca 'Vindecarea Lunaticului'.

În această zi, potrivit tradiţiei creştine, astăzi este dezlegare la ulei şi la vin.

Evanghelia ne arată momentul în care Iisus Hristos a vindecat un tânăr care suferea de epilepsie, notează doxologia.ro.

Calendar ortodox 5 augustVezi 2 imagini în Galerie

Calendar ortodox 5 august 2018. Vindecarea lunaticului

"În vremea aceea s-a apropiat de Iisus un om, îngenunchind înaintea Lui şi zicându-I: Doamne, miluieşte pe fiul meu, că este lunatic şi pătimeşte rău, căci adesea cade în foc şi adesea în apă.

Şi l-am adus la ucenicii Tăi, însă ei n-au putut să-l vindece. Iar Iisus, răspunzând, a zis: O, neam necredincios şi îndărătnic, până când voi fi cu voi? Până când vă voi răbda pe voi? Aduceţi-l aici la Mine!

Şi Iisus l-a certat şi demonul a ieşit din el şi copilul s-a vindecat din ceasul acela. Atunci, apropiindu-se ucenicii de Iisus, I-au zis de o parte: De ce noi n-am putut să-l scoatem? Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puțina voastră credință.

Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă. Dar acest neam de diavoli nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post.

Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va fi dat în mâinile oamenilor şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia".