Canicula a colorat oraşele în roşu aprins. Aşa arată pe obiectivul unei camere cu termoviziune cele mai fierbinţi locuri. Reporterii Observator au înregistrat temperaturi de aproape 80 de grade Celsius. Prin camera cu infraroşu se observă şi prin ce trece corpul uman, expus la caniculă. Resimţim şi cu 15 grade mai mult decât temperatura înregistrată oficial de meteorologi.

Roșu - așa a arătat Bucureştiul prin obiectivul unei camere cu termoviziune. 77 de grade a fost temperatura maximă pe care a înregistrat-o. Surpriză, chiar într-un loc de joacă.

Articolul continua dupa recomandari

Pot pune în pericol viaţa, siguranţa şi sănătatea copiilor. Aceasta este temperatura, în jur de 70 de grade, la ora 12 și jumătate. Pot ajunge temperaturile până la 100 de grade - Alin Constantinescu, responsabil cu securitatea instalațiilor

Continuăm drumul prin Bucureşti topit sub soarele arzător. Următorul punct fierbinte - tramvaiul. Deşi afară nu sunt mai mult de 38 de grade, înăuntrul tramvaiului avem 47 de grade, da!

În Capitală, la ora prânzului la umbăr, sunt 32 de grade, la soare, însă, ne topim, termometru arată 40 de grade Celsius. Iar când vine vorba de ceea ce simţim noi, temperatura ajunge şi la 50 de grade celsius.

În Arad şi Calafat s-au înregistrat 37 de grade la umbră. Temperaturile resimţite au ajuns din nou la 42 de grade.

În Timisoara au fost amplasate corturi de prim ajutor.acă aveţi stări de leşin sau de greaţă, nu ezitaţi să intraţi în astfel de puncte de prim ajutor. Aici, un medic vă va măsura tensiunea, vă va măsura, de altfel, şi glicemia şi veţi primi un pahar de apă rece.

Medicii ne sfătuiesc ca în zilele caniculare să evităm să ieşim din casă în miezul zilei. Trebuie să consumăm minimum doi litri de lichide pe zi, să purtăm haine din materiale naturale şi să evităm alcoolul.