Un carutas din Barlad și vecinul său au ajuns la spital dupa ce au căzut victime unui accident rutier, provocat în timp ce unul dintre căruțași încerca să-și depășească rivalul în viteză, pe șosea.

Potrivit martorilor, un barbat de 43 de ani, aflat în stare avansata de ebrietate, si-a biciut groaznic calul, pentru a-l obliga sa alerge mai repede, pentru a întrece o alta caruta.

Articolul continua dupa recomandari

La un moment dat, din cauza vitezei, una din rotile carutei a urcat pe trotuar, iar cei doi barbati au fost aruncați din căruță, căzând în cap, pe asfalt.

Martorii spun despre căruțaș că și-a bătut calul atât de tare, încât animalul n-a mai îndurat durerea și a pornit într-o goană nebună, nemaiputând fi strunit și a dus căruța cu tot cu ocupanți în șanț.

La fata locului au fost trimise doua ambulante din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui – Substatia Barlad, care i-au preluat pe cei doi barbati si i-au dus la Spitalul de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad.

În urma investigatiilor medicale, inclusiv cu computerul tomograf, diagnosticul pus de medici în cazul proprietarului atelajului a fost de „coma de gradul I-II, suspiciune de fractura de coloana, îmbibatie alcoolica”, motiv pentru care a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie Iasi. Vecinul sau s-a ales cu leziuni mai usoare, diagnosticul pus de medici fiind „traumatism forte sold stang”.

Calul a scăpat nevătămat.

Nu este primul caz de acest gen. În urmă cu doar o săptămână, un căluţ prăbuşit de oboseală, a fost chinuit şi lovit fără milă cu piciorul în cap de stăpân, pe o şosea din Maramureş. Click pe link pentru video.

De asemenea, în luna mai, un bărbat din Focşani care își bătea calul a ajuns în stare gravă la Urgenţe, după ce animalul l-a lovit năprasnic cu copita în faţă