La Cluj-Napoca, dintre cei peste 360 de maidanezi strânşi de pe străzi, mai bine de jumătate au fost trimişi în Germania, prin intermediul unui ONG. Nu au ajuns la un alt adăpost. Stăpânii nemţi îi aşteptau cu nerăbdare, ca să-i ia acasă.

Cu ajutorul patrulelor de la Poliţia Locală, Serviciul de Ecarisaj al oraşului este sesizat deseori, iar câinii fără stăpân ajung la adăpost. Doamna Nagy reuşeşte să aibă grijă, alături de câţiva colegi, de sute de câini abandonaţi pe străzile din Târgu Mureş.

Articolul continua dupa recomandari

Câinii aduşi la adăpost sunt vaccinaţi, deparazitaţi şi sterilizaţi. Apoi rămân la adăpost până când cineva vrea să îi adopte.

Emilia Nagy, şef Formaţie Gestionare Caini fara Stapan si Ecarisaj: În momentul de faţă avem 154 de câini la adăpost, iar reclamaţii zilnice. 

Anul trecut, 244 de câini au fost trimişi în Germania. Majoritatea lor au plecat direct spre un stăpân.

Emilia Nagy, şef Formaţie Gestionare Caini fara Stapan si Ecarisaj: Au început să se facă adopţii şi la noi chiar fără a avea vreo preferinţă, până acum era să fie de talie mică, să nu aibă părul lung, dar acum parcă au început să adopte şi altceva. 

Adăpostul din Târgu Mureş are contract cu o organizaţie nonguvernamentală din Germania. Astfel, hrana şi toate lucrurile necesare pentru funcţionarea centrului sunt asigurate în parte şi de partenerii germani.