Imagini terifiante surprinse la Vlădești, în Argeș. Viceprimarul localității a legat de mașină cu câine și a dus animalul acasă, aproape târându-l. Scăpase din curtea proprietarului și risca să muște pe cineva sau să fie rănit, se justifică edilul. Și mai spune că l-a legat de mașină pentru că îi era frică de el. Polițiștii au făcut dosar penal pentru cruzime față de animale. 

Filmarea a fost făcută de un tânăr care a trecut prin zonă cu un microbuz. Câinele este prins cu un lanț de cârligul mașinii și așa a fost dus mai bine de 100 de metri. Animalul era pe drum, aproape de câțiva elevi, spune viceprimarul. Dezamăgit că gestul lui nu a fost văzut ca fiind unul bun, edilul s-a fotografiat astăzi cu animalul ca să le arate tuturor că este bine. În fotografie stă la distanță foarte mică de câinele pe care spune că ieri l-a legat de frică. 

Articolul continua dupa recomandari

După apariția imaginilor s-au sesizat polițiștii și reprezentanții unei asociații de protecție a animalelor. Veterinarii nu au fost primiți de proprietarul câinelui așa că vor fi nevoiți să revină și să intre în curte cu ajutorul Poliției. Localnicii sunt șocați de gestul viceprimarului, iar actualul primar spune că secundul lui nu a avut niciodată probleme de comportament. 

Pedeapsa faptei pentru care fac cercetări polițiștii este de la 6 luni de închisoare până la un an sau amendă. Viceprimarul a fost audiat și a recunoscut totul.