Reluarea curselor pe Hipodromul din Ploieşti ne va oferi ocazia să vedem cei mai frumoşi cai de rasă din România! Până în prezent, au fost crescuţi doar pentru concursurile de frumuseţe, însă de acum încolo vor avea ocazia să-şi demonstreze şi rapiditatea. Iar caii Pursânge Englez crescuţi la herghelia din localitatea buzoiană Cislău se pregătesc temeinic pentru a deveni câştigători.

În Herghelia din Cislău e mare agitaţie. Locul parcă a prins viaţă de când hipodromul din Ploieşti, singurul din ţară, şi-a redeschis porţile. Iar cailor din rasa Pursânge Englez nu le rămâne decât să facă spectacol la curse. Sunt peste 15 ani de când au fost crescuţi în spatele grajdurilor doar pentru montă publică.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru armăsari se anunţă o perioadă glorioasă. Iar bucuria e la fel de mare şi pentru cei care le vor fi camarzi în curse.

Caii care participă şi obţin rezultate bune în concursuri sunt vânduţi pe sume mari. În România, există aproximativ 1.400 de cai de rasă, crescuţi în 12 herghelii de stat şi patru depozite de armăsari.