Cabinetul unuia dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din Bucureşti a fost spart de hoţi. O oră şi jumătate au răscolit doi indivizi cu feţele acoperite toate cele şapte încăperi ale biroului. Au plecat cu telefoane, laptopuri şi 4.000 de lei. Avocatul se teme să nu-i fi dispărut actele miilor de clienţi pe care îi apără în războaiele cu băncile.

Furtul a fost surprins în totalitate de camerele de supraveghere. Pe imagini se vede cum unul dintre hoţi, îmbrăcat sport, cu capul acoperit de o glugă şi o eşarfă la gură, răscoleşte printre hârtiile de pe birouri.

Articolul continua dupa recomandari

Hoţii au pătruns în biroul avocatului forţând un geam

Pare că ar căuta ceva anume pentru că deşi pe birou este un laptop, hoţul ignoră prada şi merge mai departe. Se întoarce totuşi cu o lanternă şi, după o scurtă analiză a dispozitivul, decide totuşi, să-l ia. 

Hoţii au escaladat gardul de la intrarea în imobil până pe balcon, iar aici au forţat o uşă din PVC cu o şurubelniţă, apoi au pătruns în cabinet. 

Magda Pantaziu, secretara cabinetului: Am ajuns la birou la opt şi puţin, am văzut geamul deschis. Mi-a dispărut telefonul de serviciu, aveam foarte multe numere de telefon ale clienţilor

Al doilea hoţ, şi el camuflat, pătrunde în cabinet pe un geam de la parter. Caută prin hârtii. Pleacă în cele din urmă cu o plasmă şi un laptop învelite în saci de gunoi.

Cel mai probabil, bunurile au fost încărcate într-o maşină pentru că, după câteva zeci de minute, indivizii se întorc după restul capturii. 

Adrian Cuculis, avocatul păgubit: S-a umblat inclusiv pe sub biroul acesta, nu ştiu ce se încerca să se găsească. Cel mai important este să nu fi dispărut nişte acte care sunt de mare importanţă pentru activitatea noastră. Este clar că cineva a acţionat la pont sau urmăreşte să sustragă ceva din acest birou mai ales că gestionăm 22.000 de persoane 

Avocatul îi anunţă pe clienţi dacă le-au dispărut documentele

Spargerea a durat, în total, o oră şi jumătate, timp în care hoţii au răvăşit toate cele şapte încăperi şi s-au perindat înainte şi înapoi fără ca nimeni să-şi dea seama, deşi biroul se afla la parterul unui imobil de locuinţe. 

Firma de avocatură a rămas fără două laptopuri, două telefoane şi un seif în care se aflau 4.000 de lei.

Criminaliştii au recoltat în joi dimineaţă probe de la faţa locului şi au deschis o anchetă. Au deja un cerc de suspecţi.

Avocatul prădat îi asigură pe clienţi că vor fi anunţaţi în cazul în care vreunul dintre documentele lor a dispărut.