Când crezi că ai învăţat totul şi când performanţele tale îţi arată că eşti un om de succes, atunci realizezi de fapt cel mai bine câte mai ai de învăţat. În acest punct ajunge la un moment dat orice profesionist de top din orice companie. Vestea bună este că adevăratele provocări abia de acolo încep. De exemplu poţi să înveţi de la unii dintre cei mai mari profesionişti ai lumii. Observator şi Universitatea Sheffield din Marea Britanie oferă această oportunitate unui profesionist din România, oferind, prin concurs, o bursa Executive MBA integrală, cu durata de doi ani.

Iancu Guda este preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar Bancari din România şi conduce o companie de top în domeniu. Acum 4 ani, când a aplicat pentru un Executiv MBA la Universitatea Sheffield, cariera lui era în plină ascensiune. 

Articolul continua dupa recomandari

"Eram eram manager pe o divizie, cea de analiză financiară. Şi accesul la toate aceste informaţii si prin MBA Sheffield a reprezenatat principala poartă de acces şi pentru responsabilitatea de director general. M-am transformat din specialist pe o divizie într-un manager care poate să cunoască organizaţia per ansamblu", dezvăluie Iancu Guda.

Este nevoie însă de o experienţă de cel puţin 3 ani în middle management ca să poţi înţelege şi fructifica informaţiile pe care le primeşte la acest MBA.

"Vezi la profesor pentru că el îţi împărtăşeşte din experienţa lui practică. Spre exemplu am făcut logistică cu directorul de logistică de la Boeng care a lucrat parctic 20 de ani pe treaba asta. Şi vezi de la el cum a făcut el în anumite decizii de logistică. Îţi permite acces la toate revistele virtuale de spcialitate. Aici a fost şi frustrarea mea, volumul de informaţii era atât de mare încât nu aveam timp să-l parcurg", spune Iancu Guda.

Mai mult decât atât, oamenii alături de care studiezi sunt ei înşişi surse de inspiraţie. 

"Doar în generaţia mea am cunoscut 60 de manageri de top din companii şi în întreaga comunitate de absolvenţi suntem peste 300 de absolvenţi - alumnus, cum ne spunem", declară Iancu Guda.

Toate aceste experienţe l-au transformat în timp pe Iancu Guda într-un profesionist de top în România, dar şi într-un tânăr de succes care împărtişeşte din cunoştiinţele şi experinţa lui. Şi-a lansat prima carte de business şi ţine cursuri şi conferinţe. 

"Am încercat să merg pe cele 3 etape de învăţa. Auzi, vezi, faci, Confucius spunea că dacă auzi, uiţi, dacă vezi, ţii minte, dacă faci, înţelegi", spune Iancu Guda.

Cum te poţi înscrie la Bursa Sheffield 2018

Observator şi Universitatea Sheffield lansează o nouă provocare. Intraţi în selecţia pentru o bursă executive MBA la Sheffield University, acoperită integral. Vă puteţi înscrie pe platforma https://observator.tv/bursa-sheffield/. Termenul limită este 12 aprilie 2018.