Burgerul a ajuns în topul preferinţelor culinare ale românilor. Vânzările din ultimele luni au atins un record. O singură firmă a numărat 80 de mii de burgeri livraţi doar în Capitală. Puşi unul peste altul, am putea ridica un zgârie nori ca în Dubai. Banalul sandviş a fost transformat de bucătari, în ultimii ani. Aşa se face că îl regăsim în aproape în toate meniurile restaurantelor. 

Cererea mare a clienţilor i-a făcut şi pe patronii localurilor cu specific oriental sau chiar. chinezesc să îl introducă în meniu. De exemplu, în meniul unui restaurant arăbesc, alături de frigăruile din muşchiuleţ de berbecuţ sau clasicul Kebab, găsim şi. burgerul.

Articolul continua dupa recomandari

Chiar dacă suntem într-un restaurant cu specific am ales să diversificăm puţin meniul. Cererea este foarte mare pe partea de burgeri, noi avem ceva mai deosebit, intră ca un meniu cu cartofi, cu sosuri, dar cel mai cerut este burgerul cu haloumi - Kristina Rababah, manager local arăbesc

În ultimele şapte luni, Burgerul a ajuns în top trei cele mai comandate mâncăruri din România. Alături de cartofi prăjiţi şi kebab.

Istoria burgerului începe în secolul 19, în Hamburg, Germania. Iniţial nu era decât o bucată de carne de vită între două felii de pâine. Însă, germanii care au plecat în America au luat cu ei şi această specialitate care s-a transformat într-o chiftea făcută din carne tocată şi condimentată. În următorii 100 de ani, burgerii au cucerit oameni din întreaga lume