Este cea mai în vârstă angajată din sistemul de învăţământ. Astăzi, când a împlinit 84 de ani, şi-a petrecut ziua tot la grădiniţă. Aşa că educatorii, autorităţile locale şi copiii s-au gândit să-i facă o surpriză. Au întâmpinat-o cu flori, i-au adus tort şi multe sticle din băutura ei preferată: sucul.

De patru decenii, tanti Sofia are grijă de grădiniţia din Leurda, dar şi de copiii care îi trec pragul. Chiar şi astăzi când a împlinit 84 de ani am găsit-o tot la grădiniţă.

Articolul continua dupa recomandari

La ora cinci căra lemnele din curte ca să aprindă focul în sobă şi să încălzească clasele. Apoi a trecut la şters praful şi măturat. Totul de dragul celor mici, care îi spun bunică. Astăzi a avut însă parte şi de o surpriză.

Pe lângă tort şi alte daruri, bunica Sofia a primit şi multe sticle cu suc, pentru că tot satul ştie că îi place să-l bea, în loc de apă. Cel mai frumos dar a venit însă tot de la copii.

Deşi în vârstă, Sofia este în putere şi iute de picior. Încă poate să-i ţină în frâu pe copiii care fac năzbâtii şi să-i îndrume. În preajma lor se simte plină de energie.

Tanti Sofia: Aproape intotdeauna, să ştiţi, că eu nici nu ştiu când trec zilele, că dacă vin la copii, vin la copii, am aşa. Sunt învăţată cu ei de atâţia ani

Reporter: Ce vă doriţi dumneavoastră cel mai mult?

Tanti Sofia: Ce să-mi doresc. Cât mă ţine Dumnezeu, stau cu copiii. Mă simt ca şi cum ar fi copiii mei tot satul.

Tanti Sofia şi-a crescut cei trei fii ai ei, dar şi alte generaţii de copii din localitate. Cei care sunt părinţi azi îşi amintesc de perioada când erau ei la grădiniţă, iar ea era tot acolo.

Bunica Sofia a devenit celebră după ce a fost concediată de la grădiniţă pe motiv ca este prea în vârstă, iar apoi a fost reangajată din cauza indignării opiniei publice.