Bugetul ar putea fi adoptat mâine, în Guvern, pentru ca de săptămâna viitore să intre în dezbaterea Parlamentului. Potrivit unor surse, discuţii au loc chiar şi la această oră între liderii coaliţiei care fac ultimele calcule.

Cei şapte edili ai Capitalei au avut azi o nouă rundă de negocieri cu ministrul Finanţelor. Primarul general ameninţă că va contesta proiectul de buget.

Articolul continua dupa recomandari

Este a doua zi la rând când primarii din Bucureşti au stat la aceeaşi masă cu ministrul Finanţelor. Edilul general a cerut ca banii pentru Capitală să fie împărţiţi corect între municipalitate şi sectoare. 

Noua rundă de discuţii cu ministrul Finanţelor nu a avut niciun rezulat. Teodorovici a anunţat chiar înainte de a se întâlni cu primarii că deciziile au fost deja luate. 

EUGEN TEODOROVICI - ministrul Finanţelor: O să aveţi un buget în Guvern, prezentat, discutat, aprobat, trimis la Parlament, apoi ţine de Parlament cât de repede se va adopta acest buget. 

Critici privind bugetul pentru anul acesta au apărut şi de la DIICOT. Procurorii spun ca Direcţia nu poate funcționa cu sumele alocate. 

Calcule se fac însă până în ultimul moment. Potrivit unor surse, liderii coaliţiei au discutat şi azi cu cifrele pe masă. Însă, este cea mai mare întârziere pe care a avut-o vreodată un proiect de buget.