Mai multe clădiri emblematice, închise de-a lungul timpului, au fost redeschise în ultimii ani. Arhitectura veche, obiectele de artă sau atmosfera din perioada interbelică sunt doar câteva din elementele cu care noii antreprenori vor să readucă aerul anilor '30 în centrul Capitalei.

Capitala prinde din nou aerul acelor vremuri cu ajutorul simbolurilor readuse la viaţă. Unul dintre ele este cu siguranţă hotelul Lido. Unul dintre cele mai luxoase hoteluri din acea perioadă a fost redeschis, după 8 ani.

Articolul continua dupa recomandari

Mohammad Murad: De un an şi jumătate am început acest proiect, este un proiect de suflet, mă plimbam pe aici când eram student şi mă uitam la acest hotel tot timpul cu admiraţie

Pe vremuri, aici se aduna toată crema Capitalei, mai ales că, în hotel fusese deschisă prima piscină cu valuri din ţară. De aici şi numele de "Lido", care se referă la un bazin de înot în aer liber.

Procesul de renovare a durat aproximativ 2 ani, însă arhitectura veche a fost păstrată, iar camerele sunt şi acum decorate în stilul interbelic. A fost păstrat de asemenea şi liftul, instalat în anii 30.

Un alt hotel emblematic este Hotelul Cişmigiu. În anul 1990 hotelul a fost transformat în cămin pentru studenţi, iar cinci ani mai târziu clădirea a fost închisă, aflată într-o stare avansată de degradare.

Printre clădirile readuse la viaţă se numără şi cea în care se află celebra Casa Capşa, dar şi hotelul Intercontinental.