Capitala conduce în topul oraşelor aglomerate şi poluate, dar oamenii nu ar renunţa pentru nimic în lume la maşini. Iar asta se vede nu doar în trafic, ci şi în statistici. Cifrele sunt uluitoare: fiecare om are o maşină în Bucureşti! Iar multe dintre ele sunt rable. 

Un milion şi jumătate de autovechicule înregistrate în Bucureşti, la o populaţie oficială de 1,8 milioane de oameni. Practic, fiecare locuitor cu maşina lui personală.

Articolul continua dupa recomandari

Rodica Popescu, purtător de cuvânt DRPCIV: S-a înregistrat o creştere constantă de la începutul anului. Rezultă că avem 8,5 milioane de maşini înmatriculate, iar deţinători sunt peste 7 milioane. Cam aproape 1 la 1 

Bucureştiul este al treilea cel mai aglomerat oraş din Europa, după Istanbul şi Moscova. Asta înseamnă că bucureştenii petrec în maşină un timp dublu faţă de cel estimat iniţial. 

Deşi se plâng că se sufocă, bucureştenii recunosc că nu se dau jos din maşină. Ar vrea ca schimbarea să înceapă de la alţii: "Sunt foarte multe maşini vechi, foarte plin. De acum încolo începe aglomeraţia. O distanţă de 10 kilometri o facem într-o oră, o oră şi jumătate la orele de vârf. Ce să facem? Asta este". 

"Uitaţi-vă afară să vedeţi că e blocat. Avem nevoie de atâtea maşini? Nu. Am ajuns groapa de hârburi a Europei". 

Iar rablele au invadat oraşul. În ultimul an, s-au înmatriculat 350 de mii de maşini vechi, faţă de 150 de mii noi. Şi asta în condiţiile în care numărul autoturismelor noi a fost în creştere faţă de alţi ani

Silviu Cota, coordonator vânzări: La nivel naţional a fost o creştere de 21,5%, la nivel european 1,2 la sută. România, cu a doua creştere la nivel european. Sunt maşini de clasă mică, care sunt în jur de 10 mii 12 mii de euro 

Românii nu prea se uită la bani când e vorba de maşini. Studiile arată că mulţi îşi fac mai repede credit pentru un autotusim, decât pentru o casă. 

Nu e de mirare aşadar că Bucureştiul este şi în topul celor mai poluate capitale din Europa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că poluarea atmosferică provoacă anual moartea prematură a 7 milioane de oameni. 600 de mii sunt copii.