Un bucătar acuză un important complex turistic din Costineşti că pune în pericol sănătatea turiştilor. Omul, fost angajat în restaurant, spune că era obligat să folosească alimente vechi şi că mâncarea alterată ar fi fost revândută clienţilor, într-o altă prezentare. În faţa acuzaţiilor, reprezentanţii complexului susţin că fostul angajat încearcă să se răzbune pentru că nu ar fi primit salariul pe care l-a cerut.

După douăzeci şi cinci de ani de muncă în bucătăriile restaurantelor, experienţa trăită pe litoralul românesc l-a determinat pe un bucătar să rupă tăcerea. Omul acuză conducerea unui important complex turistic din Costineşti că pune în pericol sănătatea turiştilor.

Articolul continua dupa recomandari

Făceam mâncare gătită. Mă refer la tochituri, pomana porcului. Ţineţi cont că este vorba despre o terasă unde se practică mâncare românească tradiţională. Toate lucrurile acestea erau gătite, de exemplu astăzi arătau într-un fel, nu se vindeau, se comercializau şi a doua zi, spălându-se carnea. Evident, făcându-se alt sos. Ceea ce nu se practică acest lucru, în nici un caz, pentru că duce la toxiinfecţie alimentară - bucătar

Mai mult, bucătarul susţine că atât şeful său cât şi conducerea localului ştiau de neregulile din restaurant.

Eram obligat, la îndemnul şefului bucătar care îmi spunea "domnule, nu trebuie să avem pierderi. Ce are? E un sos uşor acidulat, trebuie comercializat. Se spală şi se scoate înapoi la vânzare" 

Mâncarea ar fi fost depozitată în condiții improprii

Alimentele ar fi fost depozitate în condiţii improprii şi nici la capitolul igienă localul nu ar fi stat mai bine, spune fostul angajat.

Camera frig era improprie. În nici un caz nu arăta temperatura pe care ar fi trebuit să o arate. Frigiderele nu funcţionau cum trebuie. Apropos, nu erau frigidere, erau nişte răcitoare.

În faţa acuzaţiilor fostului angajat, reprezentanţii complexului susţin că este vorba de invidie şi rea voinţă.

Condițiile noastre sunt excepționale. Absolut toate produsele se țîn în norme de igienă corespunzătoare. totul la frigider, congelator. absolut toate produsele se țin in norme corespunzătoare - Mădălin Dovleac, reprezentant terasă

La acest complex, mi se pare, în 2017, au fost abateri cu privire la constituirea și gestionarea blocului alimentar. La acel moment s-a propus oprirea temporară a prestării de servicii. Anul trecut la momentul la care a fost controlat nu au fost descoperite deficiențe majore - Horia Constantinescu, comisar șef CJPC Constanța

Controalele pe litoral vor continua toată vara. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au verificat, numai în ultima săptămână, 250 de unităţi alimentaţie publică. 25 dintre acestea au fost găsite cu nereguli şi au fost amendate cu 200 de mii de lei.