Pentru că în România barba şi tunsorile sofisticate sunt din ce în ce mai apreciate de bărbaţi, la Oradea a fost organizat un eveniment unic, la care au participat doi dintre cei mai mari artişti la nivel mondial din industria frizeriei. Aceştia le-au explicat hairstyliştilor români cele mai noi tehnici care se aplică în Occident şi le-au dezvăluit care sunt tendinţele anului viitor în materie de bărbi şi tunsori. 

Invitaţi pentru prima dată în România, trainerii englezi Josh Lamonaca şi Josh O'Patel au divulgat tehnicile speciale în tunsori în faţa a 200 de frizeri din toată ţara, curioşi să afle noile trenduri în materie de barbă sau frezură.

Articolul continua dupa recomandari

Frizer: Mă simt unul dintre cei mai norocoşi oameni de pe acest pământ pentur că am ocazia să-i văd pe aceşti oameni şi într-un oraş ca Oradea, nu în capitala noastră sau Cluj sau Timişoara.

Josh Lamonaca: Am avut parte de o primire fantastică, românii sunt foarte receptivi şi respectuoşi, iar eu sunt foarte entuziasmat să ajung în faţa lor şi să le ofer din cunoştinţele mele.

Josh O Patel: Show-ul este fenomenal. Pasiunea de neexplicat şi există o dorinţă de a învăţa şi de a şti.

Trainerii spun că dacă îți place să fii atent la detalii, poți opta pentru o tunsoare minuțioasă. În schimb, dacă ai o viață extrem de ocupată, o tunsoare cât mai scurtă ar fi cea mai potrivită, ca să nu piezi mult timp pentru styling.

Josh O Patel: Ingredientul succesului, din punctul meu de vedere, este complexitatea. Ce vreau să spun prin complexitate, tehnică şi control. Adică partea tehnică să stăpâneşti foarte bine ceea ce faci, să controlezi ceea ce faci, să cunoşti ceea ce faci.

Iniţiativa show-ului în care să poţi schimba experienţe cu oameni talentaţi în domeniul look-ului aparţine unui tânăr frizer din Oradea.

La 25 de ani, bărbatul îşi doreşte să schimbe mentalitatea colegilor de breaslă, să elimine competiţia şi să aducă tehnici noi din străinătate, în barber shopurile din ţară.

Cosmin Campean - organizator Oradea: Ne dorim foarte mult să dezvoltăm meseria asta, s-o ducem la un alt nivel, să-şi primească ceea ce merită, pentru că e o meserie care are multe de spus. 

Specialiştii spun că atât frizurile extravagante, cât şi barba, vor rămâne în trend şi sezonul următor. Dar, ca tendinţă, încep să se poarte bărbile mici şi îngrijite, nu cele lungi, ca anul trecut.