Conducerea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a anunţat, joi, că demisionează, din cauza comunicării deficitare cu CGMB şi Primăria Capitalei, preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET spunând că aceste demisii trebuie luate ca “un semnal de cod roşu”. Directorul general al RADET a anunţat că şi-a prezentat intenţia de a nu mai rămâne la conducere după 1 septembrie.

“Luaţi demisiile noastre ca pe un semnal de cod roşu. (…) Aştept rezultate concrete din partea CGMB şi Primăriei Municipiului Bucureşti. Personal, rămân apropiat termoficării, dar voi fi critic şi acid când lucrurile nu sunt normale”, a spus preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu.

Articolul continua dupa recomandari

El a adăugat că membrii Consiliului de Administraţie al RADET vor depune demisiile joi, la registratura Primăriei Capitalei, precizând că în 2019 ar fi trebuit să le expire mandatul.

Directorul RADET, Valentin Viţalariu, a spus că şi-a prezentat intenţia de a nu mai rămâne la conducerea regiei după 1 septembrie.

“Intenţia este acelaşi lucru cu demisia. Am contract de mandat şi am posibilitatea să îmi dau demisia”, a declarat Viţalariu.

Gabriel Dumitraşcu a adăugat că celor din Consiliul de Administraţie al RADET li s-a cerut de la Primăria Capitalei să îşi dea demisia, precizând că solicitarea a venit de la viceprimarul Aurelian Bădulescu, în perioada cât primarul general Gabriela Firea a fost în concediu.

“Senzaţia mea este că ELCEN vrea să pună mâna şi pe RADET”, a spus Dumitraşcu, întrebat dacă el crede că PSD vrea să controleze regia de distribuţie a energiei termice.

Dumitraşcu a mai spus că există un blocaj de comunicare şi de soluţionare a problemelor, problema fiind în aparatul de lucru al Primăriei Capitalei.

“Fără reformarea acestui aparat, lucrurile nu se vor rezolva. Noi întrebăm de mere, ei ne răspund de pere”, a precizat Dumitraşcu.