Două tamponări în care au fost implicate 16 maşini, au avut loc pe Autostrada Soarelui, în zona Drajna. Nicio persoană nu a fost rănită, maşinile au fost scoase pe banda de urgenţă a autostrăzii, dar circulaţia în zonă se desfăşoară cu restricţii de viteză, traficul fiind aglomerat pe sensul spre Constanţa, a anunţat Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

Prima tamponare a avut loc în jurul orei 06.30, la kilometrul 114, cele şapte maşini implicate fiind scoase pe banda de urgenţă a autostrăzii.

Articolul continua dupa recomandari

Cea de-a doua tamponare, în care au fost implicate nouă maşini, a avut loc la kilometrul 109+900 al autostrăzii A2, din cauza nepăstrării unei distanţe de siguranţă în mers.

Maşinile implicate în accidente au fost scoase pe banda de urgenţă, însă în zonă se circulă cu viteză redusă, în condiţiile în care traficul este intens pe Autostrada Soarelui.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferii care încheie coloane să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei care se apropie din spate să frâneze din timp. Pentru că spre Constanţa se circulă având lumina soarelui în faţă, trebuie mărită distanţa în mers.

De asemenea, în cazul unei opriţi pe banda de urgenţă, pentru o pană sau o defecţiune tehnică la maşină, şoferii trebuie să pornească luminile de avarie, să îşi pună vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara drumului şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.