Deşi este situat între munţi şi căutat de sute de mii de turişti pentru aerul său curat, Braşovul este unul dintre cele mai poluate oraşe din România! Aşa că zeci de localnici au protestat - în această dimineaţă - în faţa Primăriei şi au cerut autorităţilor să facă ceva. Mai ales că poluarea este produsă de fabricile din oraş, de traficul intens şi de centralele de apartament.

Ideea protestului le-a venit după ani de zile în care au respirat în fiecare zi aer poluat. Şi, bineînţeles după nenumăratele sesezări pe care le-au depus la Garda de Mediu şi la Direcţia de Sănătate Publică. De fiecare dată, oamenii au primit acelaşi răspuns.

Articolul continua dupa recomandari

Protestatarii au intrat în primărie pentru a arăta şi consilierilor locali situaţia gravă în care se află Braşovul. Oamenii spun că au făcut măsurători şi că peste jumătate din poluarea din oraş provine de la fabricile care procesează materiale grele sau ard diferite substanţe chimice.

Primăria încă nu dispune de aparate de măsurare a calităţii aerului şi abia acum încearcă să achiziţioneze unele.

Poluarea industrială, traficul şi alte surse, cum ar fi de la centralele de apartamente sunt principalele trei surse de poluare potrivit unui studiu efecuat pe plan local.