A fost un weekend plin de mişcări latino, la Braşov. Peste 60 de şcoli de salsa din ţară şi-au dat întâlnire la cel mai mare concurs de dans desfăşurat anual. Denumit Congresul Naţional de Salsa, evenimentul - aflat la cea de-a 12-a ediţie, s-a bucurat şi de această dată de un real succes.

45 de participanţi şi-au dat frâu liber trăirilor prin dans şi au arătat tot ce ştiu mai bine pe scenă, în cele două stiluri de dans: bachata şi salsa. Prima rundă a început cu bachata Freestyle. Câte două perechi de concurenţi au urcat pe scenă şi au tras la sorţi o melodie.

Articolul continua dupa recomandari

Apoi a urmat o rundă mai sigură pentru concurenţi: Bachata- Coregrafia proprie.

Şi cum muzica este graiul sufletului, dansul este cel care uneşte oamenii într-o perfectă simbioză. Runda de salsa a adus energie chiar şi în rândul publicului.

Congresul Național de Salsa a inclus, în decursul celor trei zile de festival, workshop-uri cu instructorii de dans, dar şi două concerte ale unor artişti internaţionali. 

Eva Dinu, organizator: Am organizat doua bootcampuri: una de bachata dominicană şi una de salsa "ontu". În patru zile, cei înscrişi au învăţat o coregrafie.

Câștigătorii s-au bucurat de reuşită alături de susţinătorii lor. Iar la final a urmat petrecerea iubitorilor de salsa.