Două bombe de aviaţie neexplodate, de provenienţă germană, cu o rază de distrugere de aproape 1 kilometru, au fost descoperite de un bărbat cu un detector de metale în localitatea Dofteana, vârful Nineasa.

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a fost sesizată şi a intervenit pentru recuperarea celor două bombe, fiecare cu o greutate de 50 de kilograme.

Articolul continua dupa recomandari

Două bombe uriaşe de aviaţie, fiecare de 50 de kilograme, descoperite la Dofteana, în Bacău

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a fost sesizată de decoperirea a două bombe de aviație în localitatea Dofteana, vârful Nineasa. Elementele de muniție rămase neexplodate au fost descoperite de către un detectorist autorizat.

Pompierii pirotehniști s-au deplasat la fața locului și au ridicat, transportat și depozitat cele două bombe de aviație în vederea distrugerii.  Aceste lucruri le-au efectuat după ce s-au asigurat că, în zona în care au fost descoperite cele două elemente de muniție, nu există și alte pericole. 

Misiunea militarilor a fost una dificilă din cauza terenului accidentat, precum și a greutății mari a elementelor de muniție (50 de kilograme fiecare bombă de aviație).