Viaţa oamenilor care s-au mutat înapoi în blocul ars din Capitală devine imposibilă. Astăzi le-a fost oprită şi apa, din cauza datoriilor. Imobilul nu mai are nici curent electric şi nici gaz, dar cea mai mare problemă rămâne siguranţa. Cărămizile din ziduri se sfărâmă cu mâna goală, arată imaginile filmate de locatari. Printre ruine au mers astăzi şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 5. Incapabili să le explice oamenilor ce se va întâmpla cu blocul.

Imaginile de amator arată amploarea dezastrului. Pereţii de cărămidă de la ultimele etaje se clatină la propriu, iar tencuiala se prăbuşeşte doar la o atingere.

Articolul continua dupa recomandari

Şi, totuşi, constructorul le promite locatarilor că se vor muta din nou în casele lor. Indiferent de ce spun autorităţile, Ilie Ioniţă susţine că blocul poate fi refăcut.

De astăzi, blocul nu mai are nici apă. Asta după ce zilele trecute s-a sistat furnizarea curentului și a gazului. Ironia sorții face ca imediat după ce au plecat muncitorii care au oprit apa oamenilor să le sosească facturile la gaze.

Printre ruine au ajuns astăzi şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 5. Doar în inspecţie. Nu au ştiut să le spună oamenilor care este soarta imobilului.

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în construcţii spun că orice lucrare făcută la imobil, în afara celor de conservare, este pe propria răspundere a constructorului. În ultimele două săptămâni, reporterii Observator au solicitat de mai multe ori puncte de vedere din partea Primăriei Sectorului 5, dar autorităţile nu au dat niciun răspuns.