Îl cheamă Perdevară, dar a demonstrat că numele nu îi este şi renume! Pentru că bistriţeanul de 30 de ani şi-a fixat un scop în viaţă: să vadă lumea pe bicicletă şi să facă muncă voluntară ori de câte ori i se oferă ocazia. A fost de toate, de la grădinar şi până la ajutor de bucătar. Nu a avut nici mulţi bani, nici multe obiecte personale, dar s-a descurcat de fiecare dată.

În urmă cu cinci ani, Victor Perdevară lucra la un proiect care s-a încheiat brusc. Atunci a ales să-şi schimbe şi traseul în viaţă şi să călătorească. Dar într-un mod productiv, fără a fi un "pierde-vară". Ci să lase ceva în urma lui. Aşa că a decis să lucreze ca voluntar în grădinile comunitare ale oraşelor din Europa pe care le vizita.

Articolul continua dupa recomandari

A pornit în turul lumii cu aproape 1000 de lei în buzunar, ajutat de prieteni. Iar în rucsacul lui de drum nu a luat mare lucru.

A parcurs până în prezent mii de kilometri. Ungaria, Croaţia, Grecia şi Turcia sunt doar câteva dintre ţările în care a ajuns pe două roţi.

Una dintre cele mai fascinante călătorii a întreprins-o în Maroc, unde a avut ocazia să locuiască chiar la unul dintre șefii unei cunoscute companii aeriene.

Anul viitor bistriţeanul va parcurge pe două roţi Asia şi vrea să se folosească de călătoria sa ca să adune fonduri pentru organizaţii non-guvernamentale româneşti.