O biserică mică din Sibiu a ajuns loc de pelerinaj. Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea a ajuns acolo tocmai de la Bucureşti. Iar credincioşii vor să o vadă şi mai ales să o atingă. Ar fi făcătoare de minuni, spun oamenii. La fel şi preoţii.

Este al zecelea an în care icoana este adusă la Sibiu. Şi de fiecare dată, este aşteptată cu nerăbdare de credincoşi. Vestea puterilor ei a ajuns deja peste tot în ţară.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii spun că icoana vindecă. Aşa ar fi scăpat unii credincioşi de boli necruţătoare. Alţi credincioşi povestesc chiar că au fost martori la minuni. palpabile ale icoanei Macii Domnului Îndrumătoarea. Au văzut cu ochii lor cum icoana a plâns cu lacrimi parfumate de mir.

Pe lângă puterile în care credincioşii îşi pun toată speranţa în vremuri grele, icoala făcătoare de minuni are în spate o istorie încărcată. Datează din secolul 15 şi adună an de an, tot mai mulţi oameni cu credinţă şi frică de Dumnezeu. 

Preot Adrian Beldianu: Credincioşii au fost din ce în ce mai mulţi, bucuriile noastre adunate în timp au fost atât de multe, încât atunci când crezi că eşti mai singur, când crezi că eşti mai trist, când crezi că nu mai ai nimic de făcut, cineva vine şi spune: Nu ştii ce bucurie mi-a făcut Maica Domnului!

Icoana făcătoare de minuni va sta în Biserica Ioan Iacob Românul din Sibiu până duminică seara, pentru ca tot mai mulţi credincioşi să meargă să se roage.