Învăluită în mister şi înconjurată de legende, Biserica Săseasă din Reghin ascunde comori pe care specialiştii încearcă să le descopere. Cu toate acestea, lăcaşul de cult continuă să fie un mare mister pentru arhitecţi şi restauratori. Ar exista o explicaţie. Biserica Săsească ar fi opera unor arhitecţi care aparţineau Ordinului Cavalerilor Teutoni.

Lăcaşul de cult, vechi de şapte secole, ascunde o mulţime de comori încă nedescoperite. Biserica ascunde şi multe legende, mai ales că ar fi opera unor arhitecţi aparţinând Ordinului Cavalerilor Teutoni.

Articolul continua dupa recomandari

A trecut prin patru perioade de construcţie, de aceea îmbină armonios mai multe stiluri de la goticul timpuriu, la cel de tranziţie. O fereastră gotică veche de şase secole a fost descoperită în urma unor lucrări de restaurare de acum 300 de ani. Nu este însă singura descoperire făcută de-a lungul timpului.

Câteva urme ale saşilor plecaţi în Al Doilea Război Mondial au fost lăsate în spatele altarului.

Legenda spune că sub altar s-ar afla şi un tunel secret care merge până în cetatea din Gurghiu, iar în zidurile de piatră s-ar ascunde o comoară.

Klaus Birtler architect, arhitect: Se zice ca piatra este decorata cu struguri şi viţă de vie. 

În turnul înalt de 47 de metri se află şi ceasul, devenit simbol al oraşului.

Johann Zey preot: Avem şi o orga la care se susţin şi concerte de orga, evenimente muzicale cu interpreti internationali. Deci au fost aici din toate ţările Europei şi au susţinut concerte.

Biserica evanghelică din Reghin este cea mai veche construcție din oraş şi are elemente de arhitectură extrem de rare în Europa. Ancadramentul folosit este unic în Transilvania, are figuri umane pe post de console la arce.