Implementarea noului program prin care copiii primesc în şcoli biscuiţi în locul vechiului corn a dus la apariţia unei situaţii neprevăzute! Elevii mai multor şcoli din Piatra-Neamţ primesc nişte biscuiţi al căror gust este atât de neplăcut, încât copiii refuză să-i mănânce. Iar autorităţile nu au cum să rezolve această problemă, pentru că legea le leagă de mâini şi de picioare.

"Nu se pot mânca! Ca drept dovadă, uitaţi, este mâncarea din ziua de azi, pe care nu a luat-o nimeni", se plânge o învățătoare.

Articolul continua dupa recomandari

Biscuiţii rămân, însă, în cutii, de pe o zi pe alta. Sunt dietetici şi au un gust neplăcut.

"Eu îi distribui la clase, se consumă. Sunt biscuiţi integrali, nu mai este ce a fost în anii precedenţi. Sunt copii şi necăjiţi care chiar îi mănâncă", explică, la rândul ei, secretara școlii.

Directorii şcolilor din Piatra Neamţ au semnalat Consiliului Judeţean acesată problemă. Mai exact faptul că nu sunt apreciaţi de elevi. Însă nimeni nu a reclamat faptul că ar fi expiraţi sau că nu întrunesc condiţiile impuse de lege.

Hotărârea de Guvern 640 pune în aplicare un regulament european care include prin programele subvenţionate într-o măsură de UE şi cealaltă din bugetul de stat produse realizate doar din făină integrală fară adaos de zahar sau îndulcitor.

Atâta timp cât nu există sesizări privind calitatea produsului, autorităţile nu au cum să înlocuiască biscuiţii cu gust de carton cu alt produs care să fie pe placul elevilor.