Zona Bucureşti-Ilfov a fost lovită, vineri după-amiaza şi seara, de o furtună uriaşă care a lăsat în urma ei zeci de străzi inundate.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au lucrat la foc continuu, pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pentru a îndepărta efectele furtunii.

Articolul continua dupa recomandari

Peste 200 de case au fost inundate, vineri, în Bucureşti şi Ilfov

Iar ultimul bilanţ provizoriu arată că cei de la ISU au intervenit în peste 300 de cazuri de la momentul în care s-a instalat prima avertizare meteo nowcasting ce a vizat zona Bucureşti-Ilfov.

S-a intervenit punctual pentru extragerea apei acumulate în locuinţe, curţi şi subsoluri, dar şi în mai multe locuri publice cum ar fi staţii de metrou ori Centrul Expoziţional Romexpo.

Au fost în jur de 150 de intervenţii în Bucureşti şi aproape 200 de intervenţii în Ilfov. La această oră se mai lucrează intens în zona oraşului Pantelimon, unde se intervine cu motopompe pentru extragerea apei.

Pe parcursul nopţii a fost evacuată apa din aproape 200 de locuinţe, peste 50 de curţi şi 15 locuri publice.

Reprezentanţii ISU dau asigurări că "acţiunile noastre vor continua, atâta timp cât populaţia are nevoie de ajutorul nostru".