Aurul e la mare căutare în rândul hoţilor. O bijuterie de peste 20 de mii de euro a fost furată dintr-un magazin de lux din Bucureşti. O clientă a reuşit să o înşele pe vânzătoare şi a dispărut fără urmă. Dar s-a predat apoi, cu tot cu brăţară, şi va fi reţinută. În fiecare lună, doar din Bucureşti se fură bijuterii în valoare zeci de mii euro.

Imaginile sunt filmate într-unul dintre cele mai aglomerate centre comerciale din Bucureşti. Femeia din faţa vitrinei pare o simplă clientă. Cere detalii şi insistă să probeze cât mai multe bijuterii. Vânzătoarea e convinsă că n-o să plece cu mâna goală. Şi chiar nu pleacă. De doar două secunde are nevoie femeia, ca să fure o brăţară. Nu o alege întâmplător.

Articolul continua dupa recomandari

Nu e o brăţară ieftină, valoarea ei este undeva la 20.000 de euro, este confecţionată manual din aur, cu pietre preţioase, diamante. Are un caracter spre 15 karate - proprietara bijuteriei

Deşi avea o avere în buzunar, femeia nu a fugit. A continuat să îşi joace rolul.

În fiecare zi, dintr-o bijuterie din Bucureşti se fură cel puţin un obiect. Un bărbat a sustras, în trei secunde, o piatră preţioasă. În cele din urmă a fost prins, iar poliţiştii au probat că avea la activ 18 furturi într-un singur an. Ca el sunt tot mai mulţi hoţi, care aleg bijuteriile din trei motive simple: sunt preţioase, uşor de ascuns şi simplu de transportat.

Hoţii români dau spargeri şi în străinătate. În Paris, la finalul anului trecut, în doar câteva minute un tânăr român a reuşit să fure bijuterii de 5,5 milioane de euro. El s-a prezentat drept un expert venit să analizeze diamante. Le-a studiat, după care a înlocuit bijuteriile autentice cu falsuri. A fost condamnat la 12 ani de închisoare şi obligat să plătească daune de peste două milioane de euro.