Singura bibliotecă rurală din România, atestată la nivel mondial, se află în localitatea braşoveană Sânpetru. Iniţiativa îi aparţine unei tinere care a vrut ca elevii să aibă acces tot timpul la cărţi. Biblioteca din centrul comunei a fost făcută după un model american.

Cărţi de basme, poveşti şi povestiri, romane din literatura universală sau dicţionare. Asta conţine o mică bibliotecă amenajată chiar în centrul localităţii Sânpetru. Copiii vin cel mai des după şcoală ca să ia o carte, dar, în schimb, trebuie să lase o alta.

Articolul continua dupa recomandari

Spre deosebire de alte biblioteci, aceasta este deschisă tot timpul.

De altfel, este singura bibliotecă rurală din România, atestată la nivel mondial. Ideea i-a venit unei tinere, care cu ajutorul unei asociaţii, a reuşit să dea viaţă acestui proiect, după un model american de sharing: „ia o carte, lasă o carte".

Sorina Arhire – iniţiator proiect: M-am gandit ca ar fi foarte frumos să avem o biblioteca de unde cititorii pot lua oricand o carte. Atunci am cautat să văd dacă există aşa ceva ca şi proiect oriunde in lume şi aşa am găsit această organizatie şi am decis să preluăm acest model.

Proiectul urmărește încurajarea lecturii într-un mod interactiv.