Avem veşti bune pentru iubitorii de bere. Băutura preferată a românilor scade colesterolul "rău" şi previne bolile cardiovasculare, potrivit unui studiu. Asta, dacă este consumată cu moderaţie. Adică 660 de mililitri la bărbaţi şi jumătate, în cazul femeilor. Puţini reuşesc, însă, să bea o singură sticlă de bere la o ieşire în oraş. Iar, dacă este consumată în exces, beneficiile berii se transformă în riscuri pentru sănătate.

Iubitorii de bere, cum sunt aceşti tineri din Franţa, au undă verde chiar de la medici să se bucure de licoarea preferată. Berea poate ţine sub control nivelul colesterolului, arată Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Asta, dacă este consumată în cantităţi mici.

Articolul continua dupa recomandari

”660 de ml bere 5% alcool în cazul bărbaţilor, respectiv 330 de ml pentru femei. În acest context putem vorbi, conform studiilor, de o creştere a colesterolului bun”, spune doctor Alin Popescu, specialist în medicină sportivă.

Adică împiedică grăsimile să se depună pe pereţii vaselor de sânge. În plus, berea conţine minerale, vitamine şi fibre, care ajută tranzitul intestinal. Motiv pentru care medicii ne sfătuiesc să o includem, cu moderaţie, în dietă. Problema este că, la o ieşire cu prietenii, puţini beau o singură sticlă.

Un singur local vinde, într-o zi obişnuită, aproape 150 de litri de bere. În weekend-uri, consumul se dublează. Mai ales pe timp de vară.

Un român bea, anual, în jur de 80 de litri de bere. Medicii spun, însă, că statisticile nu sunt relevante, pentru că românii fie consumă prea multă bere, fie deloc. Iar, în exces, alcoolul poate duce la intoxicaţie.

O sticlă de 500 de ml de bere conţine 200 de calorii, adică 10% din necesarul zilnic recomandat de medici. Asta echivalează, spre exemplu, cu o porţie de 150 de grame de paste sau cu 70 de grame de cartofi prăjiţi. 20.00

Anual, România produce aproximativ 1,7 miliarde de litri de bere. 70% dintre ingrediente provin tot din ţara noastră, iar restul sunt aduse din import.