E din nou alertă de infecţie la Maternitatea Giuleşti. Trei bebeluşi născuţi luna trecută acolo au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, infectaţi cu stafilococ auriu. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât în urmă cu doar câteva luni, spitalul a fost închis pentru igienizare şi dezinfecţie.

Unul dintre bebeluşi se mai află momentan internat în spitalul Grigore Alexandrescu, cu probleme respiratorii provocate de stafilococul auriu.

Articolul continua dupa recomandari

Bebeluşii de la Maternitatea Giuleşti, aceleaşi bacterii ca anul trecut

Ceilalţi doi, care au suferit afecţiuni ale pielii, au stat şi ei internaţi, dar zilele trecute au fost lăsaţi să plece acasă unde, evident, vor continua tratamentul.

Însă nu e exclus să apară noi cazuri, aşa că aici, la maternitatea Giuleşti, este alertă. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au recoltat mai multe probe pentru analize, iar rezultatele vor arăta dacă avem din nou de-a face cu o răspândire în masă a acestei bacterii de spital.

Şi vorbim de acelaşi stafilococ precum cel care a închis maternitatea în luna decembrie. Atunci, 45 de copii au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu cu infecţii severe.

Tot atunci, conducerea maternităţii Giuleşti, care iniţial nu a recunoscut problema, a fost obligată de DSP să oprească internările şi să igienizeze serios secţia de neonatologie.