E o zi pe care doi părinţi şi un detaşamemt întreg de pompieri nu o vor uita niciodată! Un bebeluş de şapte zile a fost salvat ca prin minune! Copilul era în maşină cu părinţii lui când i s-a făcut rău şi a intrat în stop cardio-respirator. Speriat, tatăl copilului a intrat pe contrasens, unde a văzut o autospecială ISU. În câteva secunde, un medic militar si un pompier au reuşit să o readucă pe fetiţă la viaţă.

Michel tremură şi acum lângă patul fetiţei lui. Viaţa copilei de numai şapte zile a atârnat de un fir de aţă. Părinţii erau în trafic atunci când au observat că bebeluşul are probleme respiratorii. 

Articolul continua dupa recomandari

Panicat, tatăl copilului, un belgian, a văzut pe contrasens o autospecială a pompierilor. Părintele a ajuns cu maşina în faţa militarilor şi le-a cerut urgent ajutorul. 

Norocul lor a fost că erau chiar în faţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Oradea. 

Michael Eustache, tatăl copilului: Reacţiona foarte slab, am zis: "ok, mergem la spital!" Conducând acolo, i s-a făcut mai rău şi lângă noi erau baieţii de la pompieri. Am oprit maşina, totul a fost foarte rapid, nu-mi amintesc exact ce s-a întâmplat 

Filmul salvării s-a derulat rapid. Au fost cinci manevre de prim-ajutor, într-un timp record, de 10 secunde, iar fetiţa a putut respira din nou fără probleme. 

Dacian Juca, specialist medicină de urgenţă: Normal că am sărit să vedem despre ce este vorba, era o fetiţă în scoică, prinsă în centuri, stop respirator si ceanotică. Am solicitat maşina de rezervă cu echipă de rezervă şi am acţionat manevre de bază pentru un nou-născut. Până să ajungă echipamentele, norocul fetiţei a fost că manevrele au funcţionat şi şi-a revenit 

Toate astrele s-au aliniat pentru micuţa de şapte zile, spun medicii. Părinţii au fost inspiraţi că au oprit la unitatea de pompieri, iar specialiştii au intervenit în timp util. 

Dacă aşteptau să ajungă până la spital, probabil că situaţia ar fi fost mult mai gravă. 

Cristian Sava, medic de gardă: Copilul a fost preluat în stare generală foarte bună, a fost bine manageriată de colegii de la ISU. Probabil a fost criză de apnee

Camelia Roşca, purtător de cuvânt ISU Bihor: Medicul coordonator din cadrul dispeceratului medical, împreună cu un pompier militar, au preluat copilul şi i-au acordat îngrijirile medicale care se impuneau 

Fetiţa şi-a revenit în aplauzele pompierilor militari, iar un echipaj al ambulanţei a transportat-o la Spitalul Municipal Oradea, de unde va pleca acasă, cel mai probabil, mâine.