Tragedie într-o familie din judeţul Constanţa! Un bebeluş de numai 10 luni a murit după ce s-a înecat într-o găleată cu apă. Nenorocirea s-a întâmplat cât timp copilul a fost lăsat de mamă în casă, nesupravegheat. Când s-a întors, femeia a văzut că nu mai mişcă, dar nu avea telefon să sune la 112.

Reporter: Cât a stat acolo în apă, în găleată?
Mama copilului: Cred că nici o jumătate de oră. Când am intrat cu lemnele în casă, am găsit copilul cu capul în căldare

Articolul continua dupa recomandari

Au urmat clipe de groază. În stare de şoc, femeia a învelit fetiţa cu o pătură şi a fugit la o cumnată. Nu avea telefon să anunţe incidentul

Mama copilului: Am luat copilul în braţe când am văzut că a leşinat şi am fugit. Am sunat salvarea. Până a venit, copilul a leşinat. Nu mai respira, nici inima nu îi mai bătea.

Bebeluşul intrase în stop cardio-respirator. În timp ce ambulanţa şi un elicopter SMURD erau pe drum, mama a încercat singură să-şi aducă la viaţă copilul.

Mama copilului: Până să vină salvarea, tot am suflat în gură, i-am dat aer

Tatăl era plecat la muncă

Medicii au resuscitat-o zeci de minute, dar fetiţa s-a stins în mâinile lor. Vestea a picat ca un trăsnet peste tată, care era plecat de acasă când s-a întâmplat nenorocirea.

Eram la muncă, să iau o pâine pentru copil şi nevastă. Mi-a zis că a murit copilul

Cei doi soţi din comuna Adamclisi trăiesc de pe o zi pe alta, într-o casă sărăcăcioasă, gata să pice peste ei.

Se pare că minora a fost lăsată nesupravegheată de către mama ei, moment în care a căzut într-o găleată cu apă. În cauză, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă - Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanța

Pe fir a intrat şi Protecţia Copilului. Rămâne, aşadar, de stabilit dacă mama poate fi acuzată de neglijenţă.