În Galaţi, părinţii îşi trimit cu groază copiii la antrenamente! Şi asta pentru că baza sportivă din oraş a fost invadată de şobolani. În vreme ce administratorul bazei spune că e legat de mâini şi de picioare pentru că rozătoarele vin la tomberoanele de gunoi, reprezentanţii primăriei dau vina pe temperaturile ridicate ale lunii noiembrie.

În 2001, când a fost inaugurată, baza sportivă Siderurgistul, din Galaţi, era considerată o bijuterie a momentului. Acum, pe terenul unde se antrenează zilnic zeci de copiii, şobolanii mişună în voie.

Articolul continua dupa recomandari

Ultima acţiune de deratizare a fost făcută în luna iulie, susţine administratorul bazei sportive. Doar că din cauza gunoaielor de la tomberon şi a spaţiului încă neamenajat din apropierea terenului de fotbal, şobolanii au reapărut.

Laurentiu Majearu - administratorul bazei sportive: Faptul ca avem rapa, care este plină de așa ceva, iar despartitura intre noi ca baza și rapa nu exista prin a putea opri printr-un gard. Plus de asta, ei vin la cosurile de gunoi, acolo unde mai sunt resturi de mâncare ei vin numai la tomberon.

Reporter: Pentru copii este pericol?

Laurentiu Majearu - administratorul bazei sportive: Nu este un pericol pentru ca ei fug. Ştiţi ce se întâmpla, el ca animal se conserva, fuge la zgomot. Când ei joacă cu mingea fug de acolo. Ies când este liniște, atunci apar. Și mai sunt câinii când alearga. Noi înțelegem problema aceasta. Vom face o reimprospătare a igienei bazei.

Şi reprezentanţii primăriei promit acţiuni rapide. Tot ei spun că de vină pentru această situaţie ar fi căldura.

Ovidiu Matache - purtator cuvant Primaria Galati: Este o situatie are a aparut, cel mai probabil, pe fondul temperaturilor neobisnuit de mari pentru aceasta perioadă. Vom intensifica acțiunile de deratizare acolo, în conditiile în care deratizarea se face în mod obișnuit se face o data la șase luni, iar gunoiul se ridica cam de doua ori pe săptămâna. Vom ridica gunoiul mai des şi vom face și deratizare mai rapid.

Între timp însă, imaginile fimate de părinţi şi postate pe reţelele de socializare au ajuns şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică.

Liliana Iordachescu - purtator cuvant DSP Galati: O echipa de inspectori se va deplasa la baza sportiva, iar ulterior primaria va fi anuntată despre decizia pe care o vom lua.

Localnic: Autoritătile locale să fie un pic mai atente, chiar și cu bazele astea sportive. Ca nu prea sunt intretinute. Nu numai ca sunt focare de infecție.

Nu este însă prima dată când oamenii reclamă apariţia şobolanilor. În urmă cu câţiva ani, aceştia invadaseră şi parcul de joacă de lângă baza sportivă.