Trebuie să stea bătrânii în casă tot timpul sau nu? Când au voie să-şi plimbe animalele de companie? De la preşedinte la prim-ministru, fiecare are un răspuns. Debusolaţi, românii peste 65 de ani au făcut ce-a înţeles fiecare în primele ore în care au fost interzise deplasările şi pe timpul zilei.

Ordonanţa militară nu este respectată nici măcar la Spitalul Militar din Craiova. Oamenii stau grămadă, la coadă. Portarul ridică din umeri.

Articolul continua dupa recomandari

Cu mască sau fără, speriaţi sau nu, şi în Bucureşti, vârstnicii au încercat să păcălească ordonanţa. Asta deși bătrânii singuri, care nu pot ieşi la cumpărături, au la dispoziţie o linie TELVERDE.

Voluntarii, dar şi angajaţii primăriei pot merge la cumpărături în locul lor. Iar cei care nu au bani, primesc o masă caldă acasă.

Ordonanţa militară care le permite vârsnicilor să iasă din casă a fost schimbată ieri, de două ori, din vorbe.

KLAUS IOHANNIS, președintele României - Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, vor trebui sa stea tot timpul acasă.

Dacă la prânz, preşedintele anunţa înăsprirea restricţiilor pentru românii trecuţi de 65 de ani, până seara regulile s-au mai nuanţat.

LUDOVIC ORBAN, prim-ministru - Am văzut ca s-a rostogolit o informatie care nu este adevarata. Se va institui aceasta interdictie de a iesi de la domicilu, dar nu pe toata durata zilei.

MARCEL VELA, ministrul de Interne - Circulatia persoanelor care au implinit 65 de ani este permisa numai intre ora 11 si 13.

Bătrânii nu fac excepţie când vine vorba despre amenzi. Dacă nu respectă orele, riscă sancţiuni între 100 şi 5.000 de lei.