Un incident violent a avut loc, în weekend, între fani ai echipei Universitatea Cluj-Napoca și cei ai formației CFR Cluj, în momentul în care aceștia din urmă se distrau, alături de familiile lor, la iarbă-verde, cu ocazia organizării unui campionat de minifotbal pe terenul fostei baze sportive CSM din Gruia.

Potrivit ziardecluj.ro, fani din galeria CFR au fost atacați de un grup de susținători ai echipei U Cluj, în timp ce primii se distrau la iarbă verde, alături de soții și de copii.

Articolul continua dupa recomandari

“Inițial, fanii U Cluj au venit în locație ca să se ciondănească cu ungurii de la Videoton și Ferencz Varos. Erau acolo și câțiva membri ai galeriei CFR (KVSC) dar nu cu ei au avut treabă, pe unguri i-au urmărit inițial. Cei din galeria ceferistă au fost victime colaterale, conflictul a fost între unguri și români. Este un conflict mai vechi care a început la Budapesta în 1998 și de atunci se tot bat când se prind”, a declarat sub anonimat o sursă din peluza „Șepcile Roșii”.

Deși inițial, fanii U Cluj au fost respinși de cei prezenți la manifestarea sportivă, aceștia au revenit iar un conflict violent a izbucnit între persoanele prezente.

“Au început să ne lovească, mai mulți prieteni de-ai noștri au căzut jos, dădeau în ei cu picioarele și atunci am reacționat și noi, cu ce am avut în mână, am început să  dăm și noi și am reușit să îi scoatem afară. Când a ajuns Jandarmeria deja erau chiar în spate, i-am văzut cum aleargă, nu știu dacă au prins pe vreunul. Nouă ne-au zis că... atunci când au venit ei, copiii plângeau, femeile plângeau, era un haos total acolo. Eu am strigat la ei, nu îmi vine să cred că nu puteați veni mai repede, din moment ce v-am sunat. Nu vedeți că ne omoară copiii aici, deci putea fi o tragedie fără nici o problemă”, a declarat pentru Ziar de Cluj unul dintre participanții la turneul de fotbal.

Contacți, reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției clujene au confirmat incidentul. Dar susțin că pe când au ajuns la fața locului, altercația era încheiată. Așa că, au plecat liniștiți acasă. Și nici nu au făcut cercetări ulterioare.