Incidente şocante au provocat anchete în doua spitale cunoscute din ţară. Doi angajaţi, un paznic şi o infirmieră, s-au luat pur şi simplu la bătaie pe holul spitalului Judeţean din Timişoara. Este anchetă şi la Spitalul Universitar din Bucureşti după ce mai multe infirmiere au fost filmate când loveau şi ameninţau câţiva pacienţi.

După ce a fost postată pe reţelele de socializare, filmarea a devenit virală şi a strâns mii de distribuiri şi de comentarii de la oameni revoltați.

Articolul continua dupa recomandari

Trei infirmiere de la Spitalul Universitar Bucureşti jignesc şi lovesc pacienţii

În imagini se vede clar cu infirmierele jignesc, bruschează şi chiar lovesc pacienţii aflaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar din Bucureşti.

Reacţia ministrului Sorina Pintea nu a întârziat să apară.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Nu e cazul să tolerăm astfel de comportamente. Cine nu are vocaţie să îngrijească pacienţi, nu are ce să caute în sistemul sanitar. Din punctul meu de vedere sancţiunea trebuie să fie cea mai drastică, desfacerea contractului de muncă. Este clar că astfel de persoane nu au ce să caute într-un spital, este simplu 

Şi conducerea spitalului a transmis, printr-un comunicat, că se delimitează de comportamentul şocant al celor trei angajate. O comisie de disciplină va stabili care vor fi sancţiunile pentru cele trei infirmiere. 

Doi angajaţi de la Spitalul Judeţean Timişoara s-au bătut pe holuri

Un alt incident violent a avut loc şi pe holurile Spitalul Judeţean din Timişoara. Aici, prototagoniştii scandalului au fost  doi dintre angajaţi. 

Cei doi colegi s-au luat la bătaie când agentul de pază a refuzat să o lase pe fiica infirmierei să intre în spital, după încheierea programului de vizită.

De la reproşuri până la lovituri a fost doar un pas. 

Martorii incidentului au intervenit să-i despartă pe cei doi. Chemaţi prin 112, poliţiştii au pus capăt scandalului.

Atât agentul de pază cât şi infirmiera au depus plângeri la poliţie iar conducerea spitalului face o anchetă internă.