Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie un barem pentru subiectele la Bac 2018 la română. Oficialii arată astfel cum se rezolvă şi cum se corectează modelele de subiecte pe care le-au pus la dispoziţia candidaţilor la Bacalaureat.

Baremul la română pentru Bac 2018 a fost întocmit de oficialii de la Educaţie pentru acest model de subiecte pentru profil real.

Articolul continua dupa recomandari

Cum se corectează subiectele la Bacalaureat 2018 la română, profil real

Ministerul Educaţiei menţionează 3 elemente importante în corectarea lucrărilor scrise la Bacalaureat 2018, pentru profilul real:

- Se punctează orice formulare/modalitate de rezolvare corectă a cerinţelor. 

- Nu se acordă fracţiuni de punct. Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem.

- Se acordă 10 puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la 10 a punctajului total obţinut pentru lucrare. 

Barem subiecte Bac 2018 la română, profil real

Potrivit modelelor postate pe edu.ro, la Bacalaureat 2018, la proba scrisă la română sunt 3 subiecte. Primul subiecte este notat cu 30 de puncte, al doilea subiect cu 10 puncte şi al treilea subiect cu 30 de puncte.

Iată, detaliat, cum este evaluată şi notată lucrarea la proba scrisă la română:

Corectare subiectul 1 la proba scrisă la română, Bac 2018, profil realVezi 3 imagini în Galerie

Corectare subiecte 2 şi 3 la română, profil real, la Bac 2018Vezi 3 imagini în Galerie

La proba scrisă la română la Bac 2018 candidaţii au la dispoziţie un timp de lucru de 3 ore pentru a rezolva subiectele. Conform calendarului la Bacalaureat pentru acest an, examenul a fost programat pe 25 iunie.