După ce Poliţia Română a început o campanie de informare privind jocurile video şi riscurile la care sunt supuşi copiii care le accesează online, după ce în tările vecine au existat adolescenţi care s-au sinucis din cauza jocului BALENA ALBASTRĂ, a venit rândul Ministerului Educaţiei să se sesizeze.

Gabriel Ispas, secretar de stat în ministerul Educaţiei, a declarat că în toate şcolile din ţară s-a dat ordin să fie organizate şedinţe cu părinţii, pentru a-i preveni pe aceştia privind pericolul la care se expun elevii care joacă astfel de jocuri pe Internet.

Articolul continua dupa recomandari

Citeşte şi DE CE JOACĂ adolescenţii Balena Albastră. DEZVĂLUIRILE incredibile ale unui poliţist care s-a infiltrat în grupurile morţii (FOTO&VIDEO)

"Împreună cu instituţiile abilitate vom vedea modul în care vom putea restricţiona un asemenea joc, nici nu se poate numi joc, un asemenea joc morbid pe teritoriul României pentru adolescenţii noştri. Am solicitat Inspectoratelor Şcolare Judeţene să fie convocate la nivel de fiecare unitate de învăţământ, comisiile diriginţilor şi ulterior şedinţe cu părinţii pentru a se explica, în primul rând ce este acela un joc şi ce nu este un joc şi care pot fi consecinţele nefaste ale unor asemenea absurde jocuri. Consilierii şcolari sunt alertaţi pentru a discuta cu copiii şi pentru a-i face să înţeleagă că nu orice este un joc şi mai mult de atât nu ne putem juca cu sănătatea noastră", a declarat Ispas.

Secretarul de stat a menţionat că şi poliţiştii se vor deplasa săptămâna viitoare prin şcoli pentru a le explica elevilor consecinţele acestui joc. "Atât Ministerul de Interne şi am văzut aseară că şi reprezentanţii Patriarhiei au acţiuni care sunt gândite la fel. Vom intensifica acţiunile de colaborare pentru a ne plia, Inspectoratul Judeţean Iaşi ne-a anunţat că reprezentanţii Poliţiei române se vor deplasa săptămâna viitoare prin şcoli pentru a le explica elevilor consecinţele acestui joc", a precizat oficialul din Ministerul de Interne.

Citeşte şi Zeci de tineri, ucişi de "BALENA ALBASTRĂ"! Administratorul JOCULUI MORŢII, interviu HALUCINANT: "Mor fericiţi! Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală" (VIDEO)