Un băieţel de 11 ani a fost găsit în comă, în toaleta şcolii, în Vaslui. A fost dus cu elicopterul, la Iaşi, după ce fusese resuscitat la spitalul din Bârlad.

Elicopterul SMURD a fost solicitat vineri pentru a prelua și transporta un băiețel de 11 ani din comuna Pogonești. Acesta a fost găsit inconștient în toaleta școlii de un profesor care a sunat la 112. Băieţelul a suferit un atac vascular cerebral, un vas de sânge de la nivelul capului i s-a spart.

Articolul continua dupa recomandari

"La fata locului a fost trimisa o ambulanta cu medic de la Substatia Barlad. Echipajul care s-a deplasat la Pogonesti, l-a gasit pe minor in coma. A fost intubat si ventilat si adus la spitalul din Barlad. In urma rezultatului de la investigatia Computer Tomograf, a fost descoperita o problema medicala si s-a luat decizia trimiterii acestuia la Clinica de Neurochirurgie Iasi, elicopterul SMURD fiind solicitat pentru transportul copilului.”, au precizat reprezentantii Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui, citaţide Monitorul de Vaslui.

„Copilul de 11 ani din Pogonesti a fost adus la noi cu ambulanta. Era foarte agitat, comatos, a fost investigat la Computerul Tomograf, care a aratat ca a suferit un accident vascular cerebral hemoragic. Nu prezenta trauma, ca si cum ar fi fost lovit, drept pentru care s-a hotarat trimiterea lui la Neurochirurgie Iasi. Pentru a putea fi transportat cu elicopterul, ca sa ajunga mai repede la Iasi, a fost intubat”, a declarat Dana Bors, managerul spitalului barladean.

„Elicopterul SMURD a aterizat si a preluat, astazi (vineri, 31 ianuarie, n.r.), din municipiul Barlad, de la Centrul de Afaceri, un copil in varsta de 11 ani, cu hemoragie subarahnoidiana, coma de gradul I, ventilat si intubat. Transferul a fost efectuat de catre echipajul C de la SAJ Vaslui – Substatia Barlad. Pacientul a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. Pentru asigurarea masurilor PSI pe timpul aterizarii / decolarii elicopterului la Centrul de Afaceri, s-a deplasat un ASAS de la Detasamentul Barlad. Nu au fost probleme din acest punct de vedere”, a precizat Marius Stanciu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui.