Adolescentul de 15 ani din Piatra Neamţ dispărut sâmbătă în mare în zona Vadu a fost găsit duminică de către scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, numărul persoanelor care au murit înecate pe litoral de la începutul sezonului ajungând la 13, informează News.ro

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, scafandrii au reluat duminică dimineaţă căutările adolescentului de 15 ani dispărut în mare în zona Vadu. După câteva ore, ei au reuşit să găsească în apă trupul băiatului. Acesta a fost adus la ţărm, iar cadrele medicale prezente la faţa locului au făcut manevre de resuscitare, însă fără rezultat.

Articolul continua dupa recomandari

Echipele de intervenţie au fost solicitate să intervină sâmbătă după-amiază în zona Vadu, unde adolescentul a dispărut în mare. De asemenea, bunicul băiatului a fost la un pas de înec, fiind salvat. Bărbatul a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Plaja Vadu, aflată la aproximativ 30 de km la nord de Constanţa e o plajă neamenajată. Nu există nici salvamari, nici puncte de prim ajutor, iar turiştii care merg acolo nu sunt evertizaţi atunci când valurile şi curneţii nu permit intrarea în apă.