Noi informaţii ies la iveală în cazul accidentului aviatic din Munţii Buzăului. Pilotul a fost avertizat să nu zboare, tocmai din cauza vremii, dar ar fi ignorat apelul. Avionul a intrat în norii de furtună şi a scăpat de sub control. Pasagerul şi pilotul, doi cunoscuţi oameni de afaceri, nu au avut nicio şansă. Impactul a fost devastator, anchetatorii au găsit aripile, coada şi uşile aparatului de zbor aruncate pe o rază de 2.500 de metri pătraţi.

Epava avionului a fost găsită într-o pădure din Valea Nehoiului. O zonă de munte, extrem de abruptă şi periculoasă.

Articolul continua dupa recomandari

Bucăţi din avionul prăbuşit în Buzău, împrăştiate pe 2.500 de metri pătraţi

Locul unde s-a prăbuşit avionul este într-o zonă destul de înaltă, pe munte, o zonă împădurită, cu copaci foarte înalţi. În momentul în care aeronava a trecut pe aici, localnicii spun că ploua şi era ceaţă.

Florentina Ilioiu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti: S-a procedat la localizarea aeronavei, ce a fost găsită în pădure, la sol, avariată, bucăţi din aceasta fiind identificate pe o rază de aproximativ 2.500 de metri pătraţi

Avionul de mici dimenisuni nu ar fi trebuit să decoleze. Pilotul, omul de afaceri Mihai Covaciu, a fost avertizat de reprezentanţii aerodromului din Ghimbav că în zonă este vreme rea, iar zborul ar fi periculos, dar a riscat. 

Constantin Rusea, tehnician Aviaţie IAR Ghimbav: Comandantul e cel care decide dacă zboară, indiferent de avertizările meteo

În planul de zbor găsit de criminalişti, afaceristul a notat ora de plecare 14 şi 30 de minute. Cu o viteză de 180 de kilometri pe oră, durata zborului până la Costineşti ar fi trebuit să fie de două ore şi 10 minute. 

Deasupra munţilor Buzăului, avionul ar fi intrat în norii de furtună, a scăpat de sub control şi a intrat în picaj. A retezat mai mulţi copaci, iar într-un final, s-a prăbuşit. 

Cele două persoane din avionul prăbuşit în Buzău au murit pe loc

Mihai Covaciu şi pasagerul Liviu Bucăţică, fratele fostei şefe a patronatelor din turism, au murit pe loc.

Corina Martin a publicat pe o reţea de socializare ultima fotografie făcută de fratele ei înainte să moară, alături de un mesaj emoţionant. 

Mirela Iordan, prietenă cu Liviu Bucăţică: M-a sunat Corina ieri. Vorbise cu fratele ei pe la ora 1 şi jumătate şi din câte am înţeles, i-a spus că va veni la Constanţa cu un prieten cu un avion

În planul de zbor era trecut doar numele pilotului. Liviu Bucăţică nu ar fi trebuit să fie pasagerul din avion. Iniţial, Covaciu i-ar fi spus unui angajat să îl însoţească la Constanţa, unde voia să cumpere un apartament, dar acesta l-ar fi refuzat pentru că îi era teamă de zbor. 

Reporterilor Observator, angajatul le-a mărturisit că afaceristul se grăbea să ajungă pe litoral pentru că trebuia să semneze nişte acte. 

De altfel, cunoscuţii lui Mihai Covaciu spun că, în ultima perioadă, zbura foarte des cu avionul. 

Daniel Diaconu, prieten cu cele două victime: Din păcate, eu unul chiar i-am transmis faptul că mi-e teamă de această pasiune. În schimb, lui îi era foarte de folos

Avionul prăbuşit în Buzău fusese cumpărat de proprietar în urmă cu un an

Mihai Covaciu avea mai multe proiecte imobiliare în Cluj şi Braşov. În 2017, una dintre firmele lui a avut o cifră de afaceri de peste 5 milioane de lei. 

Şi Liviu Bucăţică se mutase din Constanţa în Râşnov şi începuse să dezvolte afaceri similare. Voia să îşi transforme locuinţa în pensiune.

Ancheta procurorilor este complicată. Primele informaţii cruciale vor fi obţinute după expertiza epavei, care joi a fost ridicată din munţi cu o căruţă. 

O analiză a unui avion identic cu cel prăbuşit arată că zborul în condiţii meteo nefavorabile este practic imposibil. La temperaturi scăzute, motorul se poate opri brusc. 

Vorbim însă de un avion de mici dimensiuni asta înseană că nu există acele cutii negre există o cartelă care înregistrează zborul, traseul pe care l-a urmat pilotul.

Avionul fusese cumpărat de omul de afaceri Mihai Covaciu în urmă cu un an.