Scoateţi cojocul de iarnă! A venit vremea! Se anunţă viscol inclusiv în Bucureşti, unde cât a fost iarna de lungă - până acum - nu s-a depus niciun centimetru de zăpadă. Meteorolgii au emis alerte şi de inundaţii.

Ninge deja la munte, iar în vestul, nord-vestul și centrul țării plouă de la prânz. Meteorologii au emis o alertă cod galben pentru aceste zone, dar şi una cod portocaliu, acolo unde există risc de inundaţii. 

Articolul continua dupa recomandari

Spre exemplu, în Bihor, Arad sau Maramureş. Din această noapte, ploile se vor transforma în lapoviţă, chiar ninsoare, şi va începe să ningă şi în zona Moldovei. 

De mâine, codul galben aduce viscol şi rafale de 120 de kilometri pe oră la munte. Şi, pentru prima dată în acest sezon, va ninge şi în zonele joase. 

Mai exact, în nordul și centrul Moldovei, iar spre seară în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei. 

Inclusiv în Bucureşti va fi zăpadă. Ce-i drept, stratul nu va fi unul consistent. Ninsorile vor fi însă viscolite, lucru care va face ca temperaturile să scadă dramatic în următoarele zile.