Cantitatile mari de precipitatii au inundat gospodarii si a ajuns, in unele cazuri, pana in case. Numai in judetele Caras-Severin si Hunedoara, zeci de familii s-au chinuit ore intregi sa stranga apa din locuinte si sa mai salveze din bunuri.

Articolul continua dupa recomandari

Cu lacrimi in ochi si cizme de cauciuc in picioare, oamenii incearca disperati sa sccoata apa din case si gospodarii. Ploaia torentiala a umflat raul Jiu, care s-a revarsat peste gospodarii.

Localnicii din Aninoasa, Vulcan, Petrosani si Lupeni si-au petrecut intreaga noapte in curti. Cand n-au mai putut face fata singuri puhoiului de apa, au cerut ajutorul celor de la Apele Romane si pompierilor.

Cu apa pana la genunchi si-au petrecut noaptea si acesti localnici din judetul Caras-Severin. 50 de gradini si curti din localitatile Bocsa, Carnecea, Forotic, Comoraste si Surduc au fost inundate urma ploilor abundente.

La Bocsa, apa a intrat si in mai multe case. Localnicii au cerut de urgenta ajutorul pompierilor.

Probleme au fost si pe drumurile nationale. Ploaia s-a tansformat repede in ninoare, iar doua localitati din judet au ramas fara curent electric. Pe un alt drum national au cazut si pietre.

Ploaia torentiala si viteza l-au bagat pe un sofer din Bucuresti direct intr-un copac. Masina a acvaplaant, iar barbatul nu am mai putut sa o stapaneasca.

In sectorul 1 din Capitala, rafalele puternice de vant au daramat un copac, care a cazut peste patru masini parcate. Mai multe echipaje de pompieri s-au chinuit zeci de minute sa indeparteze lemnul de pe autoturime.