Vacanţa pe litoralul românesc poate fi la fel de spectaculoasă ca una pe Coasta de Azur. Ai nevoie doar de un velier şi de cei mai buni prieteni, cu care să porneşti într-o aventură pe mare. O echipă Observator a trăit pe propria piele o astfel de experienţă.

Departe de forfota oraşului, înconjuraţi de ape, doar fâşia de uscat de la orizont ne mai aduce cu picioarele pe pământ. În largul mării, la apus, piesajul pare desprins din Paradis.

Articolul continua dupa recomandari

Pe mare, timpul nu se mai grăbeşte. Toate grijile au rămas la mal. O spune Cristi Uncescu, pentru care sailingul a devenit un mod de viaţă.

CRISTI UNCESCU, proprietar velier: E un mod de relaxare şi, în acelaşi timp, un mod de a încerca să-mi depăşesc limitele. Şi e un sport foarte complex deoarece avem un echipaj de zece persoane pe care trebuie să-i coordonam şi nu sunt două manevre la fel.

La final de săptămână, Cristi Uncescu evadează din aglomeraţia Bucureştiului. Iar când nu participă la competiţii, el şi prietenii săi se urcă pe velier şi lasă pânzele să-i poarte în larg. Iar Cristi este dispus să dea mai departe "microbul mării" oricui se arată interesat.

În mijlocul mării, plimbarea se transformă într-o petrecere în toată regula. Tinerii cântă la chitară, dansează pe punte, iar, când atmosfera se încinge o baie merge cel mai bine.

”Am vrut sa profit la maximum de acest weekend. Şi, atunci, ce ai putea să spui, dacă nu velier, apus şi multă muzică şi voie bună?”, spune o turistă care a urcat pe velier.

La final de zi, aventura pe mare se transformă într-o amintire pentru toată viaţa. Închirierea unui velier pentru toată ziua costă 500 de euro.