În pragul iernii, sute de mii de bucureşteni stau fără apă caldă şi căldură în apartamente. Practic, sunt avarii la reţeaua de termoficare în toate sectoarele Capitalei! Şi dacă în sectorul 2 oamenii numără deja lunile de când aşteaptă apa caldă, în sectorul 3 tocmai au fost anunţaţi că vor rămâne fără din cauza lucrărilor. 

Stau în centrul Capitalei, dar se spală în lighean. În această situaţie sunt sute de mii de bucureşteni care depind de furnizorul de energie termică.

Articolul continua dupa recomandari

În sectorul 3 problemele vor dura doar trei zile, promit autortătăţile şi asta pentru că s-a modernizat conducta de termoficare.

În sectorul 2 în Aviaţiei locuitorii nu au mai văzut apă caldă la robinet de aproape 3 luni. Disperaţi, au ieşit în stradă. Şi tot degeaba. Cel mai optimist pronostic pentru ei este jumătatea lunii noiembrie.

S-a ajuns la această situaţie după ce a fost închisă centrala electrică de termoficare din zonă. Astfel că agentul termic care alimentează cartierul Aviaţiei este adus de la aproape 8 kilometri distanţă. Colentina, Calea Mosilor şi Obor sunt doar cateva dintre zonele în care oamenii se încălzesc cu aeroterme sau calorifere electrice.

Cei care vor să investească în centrale termice, nici măcar nu o pot face. Legea nu le permite să se debranşeze decât pe timpul verii, dar şi atunci doar în anumite condiţii.