Totul după un accident rutier provocat de un tânăr care gonea pe un drum industrial şi a doborât trei stâlpi de înaltă tensiune. 20 de mii de volţi treceau prin reţea. Este o zonă în care deseori pasionaţii fac drifturi, spun localnicii. Pompierii au închis zona imediat, iar jumătate din oraş şi o comună învecinată au rămas fără curent electric.

Totul s-a întâmplat în întunericul nopţii, pe o stradă care face accesul către una dintre secţiile uzinei de automobile Dacia de la marginea oraşului Mioveni.

Articolul continua dupa recomandari

Un şofer făcea drifturi în mare viteză, spun oamenii. Totul până când, într-o fracţiune de secundă, a pierdut controlul.

Martor: A intrat cu viteză în curbă, e o baltă acolo, l-a furat, s-a învârtit şi a intrat în stâlp.

Martorul şi-a riscat viaţa şi a intervenit. Atât el, cât şi şoferul salvat se puteau electrocuta după ce trei stâlpi de înaltă tensiune au fost puşi la pământ în urma impactului.

Martor: L-am văzut că a trecut şi după a bubuit stâlpul şi am plecat de aici, ca să îl scot din maşină. Am trecut prin iarbă, nu am mai ţinut cont de cabluri.

Reporter: Puteai să te electrocutezi.

Martor: Da, dar l-am salvat pe el.

Pompierii au intervenit de urgenţă şi au închis zona extrem de periculoasă.

Adrian Constantin, ISU Argeş: Reţeaua electrică a fost afectată, au fost rupţi trei stâlpi de înltă tensiune, care transportau 20.000 de volţi. Zona a fost asigurată şi balizată.

Şoferul a fost transportat la Spitalul din Mioveni cu răni la cap. Avea permis de un an de zile. Este acum cercetat pentru distrugere fiindcă manevra sa a creat pagube serioase.

Depozitul Dacia, Penitenciarul Mioveni, jumătate din oraş şi o comună învecinată au rămas în beznă. Furnizorul de electricitate a anunţat că va avea nevoie de ore bune ca să înlocuiască stâlpii.