Prepararea cafelei din fiecare dimineață este un ritual plăcut, dar din păcate uneori suntem grăbiți și nu avem nicio clipă de pierdut la începutul zilei. Cu toate acestea, nu este nevoie să renunțăm la cafea sau să cumpărăm un produs de la un automat aflat pe stradă, doar pentru că ne aflăm în criză de timp.

Există o soluție mult mai bună: espressorul cu monodoze, care poate fi utilizat acasă sau la birou.

Articolul continua dupa recomandari

Avantajele utilizării unui espressor

Dacă nu ai timp să pregătești cafea la ibric sau la filtru în fiecare dimineață, espressorul este soluția salvatoare. Dacă te interesează un produs de mici dimensiuni și care să facă singur o ceașcă de cafea aromată, este recomandat să optezi pentru unul care funcționează cu monodoze. Astfel, în fiecare dimineață trebuie doar să pui monodoza în aparat și să apeși pe un buton. Aparatul va face restul și în câteva clipe vei avea o ceașcă perfectă de cafea.

Monodozele, numite și cialde sau pastile de cafea, conțin cafea proaspăt măcinată, ambalată într-un înveliș de hârtie, similar celui de la pliculețele de ceai. Metoda de preparare a cafelei pe care o folosește un espressor cu monodoze este asemănătoare cu infuzarea: apa fierbinte trece prin monodoză și dizolvă cafeaua.

Aceste monodoze de cafea au diametrul de 44 mm și sunt compatibile cu cele mai multe tipuri de espressoare. Prin urmare, poți cumpăra cafea monodoze pentru gusturile tuturor, de la cei mai buni producători, precum Kafune, pentru a beneficia de avantajul utilizării celor mai bune produse de pe piață.

De ce să alegi monodozele de cafea pentru espressor

Monodozele pentru espressor prezintă numeroase avantaje comparativ cu procesul de preparare clasică a cafelei. Iată de ce ar fi bine să le folosești:

  • Pastilele de cafea sunt foarte ușor de utilizat. Trebuie doar să pui monodoza în espressor și să apeși pe un buton, iar aparatul va face singur tot ce trebuie. Nu este nevoie să adaugi ingrediente, pentru că pastila conține tot ce trebuie, iar espressorul va ști să adauge cantitatea de apă ideală pentru o ceașcă de cafea aromată.

  • Cafeaua va fi gata imediat: ceașca ta de cafea va fi pregătită în doar câteva secunde, trebuie doar să o savurezi.

  • O pastilă conține concentrația optimă de cafea: fiecare monodoză include 7 grame de cafea, aceasta fiind cantitatea perfectă pentru o ceșcuță de băutură energizantă.

  • Dintr-o monodoză vei obține o singură porție de cafea, prin urmare nu există riscul să pregătești din greșeală o cantitate prea mare de cafea, care să nu fie consumată și astfel să faci risipă.

  • Monodoza menține mult timp aroma cafelei măcinate: poți cumpăra mai multe monodoze, pentru că o pastilă de acest fel va menține proaspătă și aromată cafeaua măcinată din interior timp de 6 luni. Prin urmare, în fiecare zi vei regăsi același gust deosebit, care îți place atât de mult.

  • Poți alege monodoze cu diferite arome, dacă vrei să încerci zilnic ceva diferit sau poți folosi un singur tip de pastilă, care să includă aroma de cafea pe care o adori.

Iată cât de simplu este să pregătești cafeaua preferată cu ajutorul unui espressor cu monodoze! Dacă nu ai timp dimineața pentru a pregăti cafeaua printr-o metodă elaborată, nu renunța totuși să o consumi. Dincolo de gustul plăcut și de efectul său energizant, cafeaua oferă și numeroase beneficii pentru sănătate. Studiile au demonstrat faptul că boabele de cafea conțin amidon, proteine și aminoacizi, vitamine și minerale necesare organismului, printre care vitaminele B2, B3 și B5, magneziu și potasiu.