Atmosfera plăcută la locul de muncă face diferenţa între un job la privat şi unul la stat. Vacanţele în echipă, tichetele cadou şi abonamentele la sala de sport contează mai mult decât programul mai scurt şi salariile mărite. Asta spun majoritatea angajaţilor, care nu ar renunţa niciodată la beneficiile de care au parte în multinaţionale ca să lucreze la stat.

Pentru Denisa, un loc de muncă la stat nu a fost niciodată o opţiune. Lucrează de cinci ani în sistemul privat, în domeniul resurselor umane.

Articolul continua dupa recomandari

60% dintre români nu ar da locurile de muncă la privat pe cele de la stat

Spune că, încă din facultate, şi-a propus să se angajeze într-o multinaţională. A atras-o mediul de lucru mai relaxat. 

La fel gândesc 6 din 10 angajaţi români. Un studiu realizat recent de o companie de recrutare arată că, în ciuda faptului că salariile au tot crescut în sectorul public, oamenii preferă mediul privat. 

Mihaela Dobre, reprezentant companie de recrutare: În unele companii, pe lângă teambuilding-uri, se oferă petreceri pentru copiii angajaţilor, discount-uri pentru grădiniţe, creşe, se ajută foarte mult compania să preia din cheltuielile angajatului

Peste nouă milioane de români lucrează la privat şi doar un milion la stat

Printre cele mai dorite beneficii se numără asigurarea privată de sănătate, transportul gratuit şi abonamentele la săli de sport. 

În schimbul beneficiilor pe care le oferă, companiile le cer angajaţilor să fie serioşi, implicaţi, motivaţi şi să se adapteze schimbărilor. 

În bătălia stat versus privat nu participă însă toţi angajaţii. Unul din zece români ar renunţa complet la job şi s-ar aventura într-o afacere pe cont propriu sau ar lucra de acasă.

Din cei peste 9 milioane de români angajaţi, doar puţin peste un milion lucrează în sectorul de stat.