La Prefectura din Gorj, ţinuta e obligatorie! Sunt interzise fustele prea scurte sau bluzele decoltate. Noul regulament nu stabileşte însă care este lungimea acceptată, aşa că paznicii măsoară din ochi rochiile doamnelor şi pantalonii domnilor.

Nu e biserică, este sediul Prefecturii din Gorj. Ca să intri aici, trebuie să treci de Poliţia Modei. Această doamnă a fost oprită la intrare, pe motiv că are rochia prea scurtă. 

Articolul continua dupa recomandari

Ea a venit tocmai din Italia pentru o simplă semnătură. Nu-şi imagina că autorităţile din România au impus un cod vestimentar. Ţinutele indecente, hainele murdare şi tricourile cu mesaj sunt interzise în sediul Prefecturii. Un avocat a vrut să testeze regula. 

Avocatul a formulat şi o plângere împotriva ordinului care condamnă, punctual, pantalonii scurţi şi articolele de îmbrăcăminte provocatoare, fără să stabilească, totuşi, care este limita decenţei. Chiar angajatele instituţiei au venit la serviciu în rochii mult peste genunchi. 

Prefectul Gorjului, cel care a dat ordinul, a intrat în concediu şi nu a putut fi contactat. Subprefectul, în schimb, nici n-a aflat că regulamentul a stârnit controverse aprinse. 

Deocamdată, autorităţile nu se gândesc să anuleze ordinul, aşa că cetăţenii sunt nevoiţi să îl respecte.